Sova....

-Tänderna borstade
-Insekter avlägsnade
-Näsan sprayad
-Ansiktet tvättat
-Pojkvännen slocknad


Kan någon nu bara säga till grannarna att vara tysta eller gå och lägga sig?!


Najtnajt!

Blä.

En stoor kackerlacka springer över golvet precis när man tänder lampan och ska gå och borsta tänderna...! Och så hinner den precis gömma sig i nåt litet lönnfack i väggen innan jag hinner fram med fångstglaset. För lönndörrar och hemliga rum måste dom ha, för jag vill inte riktigt än acceptera att kackerlackor besitter övernaturliga krafter. De sätt dessa varelser lyckas försvinna på är alltså abra-kadabra-hokus-pokus-häpnadsväckande!

VÄNTA!

He's baack!

Fasen, lyckades inte smyga mig förbi den här gången heller.... Men NU har jag i alla fall glaset i högsta hugg! Om han ger sig på en utflykt till så ska jag ta honom!

Och övermodig som han var, så gav han sig på ett försök till! Och där åkte han dit!



Jag vet att dom inte är några amerikanska jättemonster, men det är tillräckligt för att det ska krypa i kroppen och tillräckligt för att man ska se (verklighet eller inbillning?) att det rör sig i ögonvrån vart man än vänder sig.

Nu är det bara det lilla konststycket att få krypet från glaset på golvet till vattnet i toaletten.....


Wish me luck!

Tick tack tick tack...

Tiden går långsamt när man väntar på sin karl! Ingen aning när han kommer hem. Han är ju ute och roar sig för oss båda på födelsedags-/halloweenfest med typ hela klassen ikväll. Själv sitter man här som en gammal uggla och glor. Har liksom inte ork att sätta på en film för då vet man att den kommer hålla på i flera timmar... och DET känns jooobbigt... Dessutom kan jag inte somna för Mr. Mister lovade att ta med sig McDonalds hem till mig och det vill man ju inte missa, med tanke på att jag inte ätit sen fyra-tiden och klockan nu är över halv två.


Och precis här hade jag tänkt att slänga in en bild på en stor saftig hamburgare MEN jäkla kinacensureringen gör ju att TYP ALLT är omöjligt att göra på internet härifrån! Visst går det att komma runt den, men det tar sån tid! Till och med bilderna man söker på google censureras och det enda man får fram är ett STORT FETT KRYSS!!! Pain..........


Men skit samma, ni vet hur en burgare ser ut.

Förlåt att jag är sur o grinig, men jag har en känsla av att det har att göra med blodsocker eller nåt. Eller att jag har HÄLLT i mig så mycket te och vatten i flera dagar nu att jag går med konstant magknip! Det här suger. Hoppas Dawid har kul ikväll i alla fall!

Jag unnar honom verkligen en utekväll! Han har haft så mycket att tänka på, på sistone, så jag hoppas att han kan släppa allt och bara ha kul. Det förtjänar han, så mycket som han har stressat. Han är en rikigt klippa! Men även klippor erogerar vid för mycket slitning och kan behöva ett brejk. Jag älskar dig, hjärtat, du är min kämpe!

Hoppas bara halloween i Ningbo inte blir lika blöt som på Sjölyckan! Hehehe.... Vill inte behöva ta rätt på sånt här i morgon bitti ;)


Tack för bidraget, Pappa ;)


HOPPAS NI FÅR EN FIN ALLAHELGONSHELG ALLA NI SÖTA DÄR HEMMA!



P.s. fotot är inte taget på Sjölyckan ;) D.s.

Nyspydd o Nyduschad!

Ahh... Ren på både in- och utsidan!

Som ni förstår så mår jag inte bättre idag. Hostade till den grad att allt slem jag tydligen svalt på förmiddagen kom upp igen och ut i toan! Om ni kännde att ni ville veta i detalj ;)

Vi ska gå iväg och äta nu och sen tror jag att jag ska ta en sväng förbi hos farbror Kinesdoktorn. Men det känns på ett sätt konstigt att gå till doktorn när man inte är "sjuk" i den bemärkelsen att man är slö och hängig och öm i hela kroppen... Jag är ju pigg och så, förutom efter de kraftigaste hostattackerna, då vill man bara däcka..... Ska ta sista dosen av anitbiotikan idag.

Älsklingen var i alla fall gullig nog att köpa honung till mig på Walmart igår, så att jag kan lena skavsåren i halsen när jag dricker te.

Jäkligt surt att jag kommer att missa halloweenfesten ikväll... :(

Aja, jag skriver mer sen!! Nu är jag hungrig!!


Rudolf hälsar!




Puss och kram!

Happy Halloween!

MoviesMoviesMovies

Det har varit en jobbig dag så här långt, hostmässigt. Slem o snor, slem o snor......

Har tröstat mig med en disneyfilm och haft täcket med mig uppkrupen i den obekväma fåtöljen med träarmastöd... Omys, men man får göra så gott man kan. Kollade på Förtrollad. Den var väl sådär. Söt disneyfilm, med prinsar och prinsessor, häxor och drakar...Ohyra som städar hus och syr klänningar. Och alla levde lyckliga i alla sina dagar (utom elaka drottningen) precis som det ska vara.

Dawid är iväg med killarna till Walmart och ska kolla efter halloweendräkter. Det kan bli riktigt spännande :)

Så jag ska ge mig på ytterligare en Disneyrulle - Wall.E. Alla säger att den är jättebra, så det är väl dags att jag ser den nu då.


Filmerna här kostar inte mer än en tia, så man har råd att ladda upp med både bra och kassa filmer!



Får nog bli några
vuxenfilmer efter det :)


Men först Wall.E - upp till bevis!



Hur mår ni då??

Kram!

Halvdan skoldag

Idag hade vi grammatiklektion klockan ett, men jag kännde att om jag skulle sitta och rabbla kinesiska uttal i två timmar skulle halsen ge upp totalt.  Så, det fick bli ytterligare en sjukdag. Dawid hade sina egna anledningar till att inte gå och jag stöttar honom till 100%.

Klockan 14:40 hade vi däremot en föreläsning i Business Culture inplanerad och den ville vi bara inte missa. Det är den enda lektionen på den här skolan som känns givande just nu. En Kanadensisk lärare, med en orehörd karisma och skimrande rött hår, har gjort att intresset för Kina har vaknat lite igen.  MEN jag hostade så mycket att ingen kunde höra vad rödluvan sa, så jag fick gå hem igen :( Orättvist... Hörde visserligen inte själv vad han sa, så det var väl inte värt å stanna. *sur*
Men Dawid fick stanna och suga i sig visdom och bli en större männsika...

Inte bara går jag miste om min utbildning på grund av den här jäkla hostan, men toapappret tar ju slut hela tiden också!!! Efter som att jag hostar så det värker i hela bröstet, måste jag dricka hela tiden, och när man dricker hela tiden, så måste man kissa hela tiden, och måste man springa på toa hela tiden blir man ju andfådd och så börjar man hosta igen! En jäkla rundgång det där. :/

Dawid gick till apoteket på hörnet igår och köpte lite medicin till mig. Tydligen är det inga problem att få tag på antibiotika över disk här :)
Han köpte nån äcklig sirapsliknande geggamoja också... Blä. Får se om det hjälper.


Hittade "samma" tabletter på FASS.se och det verkar rimligt ofarligt.



Hade lite problem med att läsa instruktionerna...



Äckelpäckelgeggamoja...


Jag hoppas att något av det här kan göra lite skillnad, för det kan bli lite jobbigt ibland när det känns som att man ska hosta upp lungorna om man sen ska behöva svälja ner dom igen! :S Det kan bli otrevligt.



Här kommer Dagens Rudolf, enjoy! ;)





Wienerbradds på er alla!

Puss

Dagens Outfit!

Alla erfarna modebloggare har ju en "dagens outfit" och vi tänkte väl inte vara sämre!



Dagens Outfit består idag utav shorts och t-tröja ur Svenska fotbollsförbundets höstkollektion. Pris 35 kr.
Och dagens modell heter Dawid Wojtasik!



Och vi kan väl slänga med en "dagens frisyr" också...


Det sliter att gnugga kudde i dagar i sträck! (Men jag duschar imellanåt, jag lovar!)



Puss på er nordbor!

Julesnuva.

Fortfarande risig idag och den äckliga slemhostan verkar inte vilja ge med sig! Men vi fick ju lite fina tips på bloggen om hur man kurerar sådana här tillstånd ;) Det skadar ju inte att chansa! En kork Absolut morgon och kväll är det närmsta wirren vi kommer, men det är en riktigt Jäkel, det med! (Eller hur, farmor?) ;)


Dawid matar mig duktigt med alkohol :)


När man sitter hemma ensam såhär och slöar och snorar, börjar man få lite hemlängtan. Man surfar runt lite på nätet och kollar in andras bloggar, där folk skriver om typiskt svenska saker, som glögg och rostbiff...! Det är visserligen fortfarande oktober, men julstämningen börjar redan infinna sig, när man vet att man kommer att missa den helt och hållet i år! Vi ska i alla fall ta en tripp till IKEA längre fram och köpa lite glögg och pepparkakor :) Längtar !

Men om man verkligen vill komma i rätt julstämning, så måste man kolla på SUNES JUL!!!
Den grymmaste av alla grymma julkalendrar som gick under dom åren som man satt bänkad varje morgon innan skolan! Det blir svårt att överträffa :)


 
Friid....! (Älska Rudolf!)


Det här kommer Håkan å få fan för, förstår ni...
(Det är bra barn-tv!) :)



Julpussar till er alla från oss alla!

Alla barnen gick till skolan...

...Utom Josefin, för hon käka' medicin!

Blä! Feber inatt, sönderhostad hals, täppt och konstant rinnande näsa, problem med att säga "N"...!
Jag citerar min syster:

"Babba, babba, var ä dässprejed?!"


Snytpappret vid sängen är nästan slut och stackars Dawid måste dela säng med mitt elände! I morse när han gick upp och gick till skolan hade han fått lite ont i halsen... Hoppas att det stannar vid det, så att han slipper bli sjuk!



Jag får städa ikväll...


Och en liten korrigering från ett tidigare inlägg där vi tackar Sjölyckan för paketet som kom med posten. Vi glömde ju bort att tacka boktanten PreggoMalin Panke för sitt bidrag! Tack, Malin! Det kommer att komma väl tillpass :) Mysiga böcker på Svenska uppskattas här nere, tro mig!


Men just förtillfället är all typ av läsning och tankeverksamhet lite för avancerad, så jag ska återgå till den syssla som förmodligen mest förslappar min hjärna, men som passar så bra för en snuvig förmiddag i Kina, nämligen:






Puss och Kram (om ni vågar!)

*hooost, rossel, hohohooosst..*

Med smak av Svealand!

En av fördelarna med att bo i Kina, vet ni vad det är? Jo, att posten arbetar på helgen!

Gissa vilka som fick paket idag!!! :D




Trrrrrumvirrrrvel!!



Det...ska...gå....!



En salig blandning av Svenskt godis, saltlakrits och läsning för flera månader framåt! :)
Arboga Tidning är annars svårt att få tag på här nere ;)



Och en liten present alldeles särskilt till Dawid från Pappa Rulle :)



Lite
Damernas Värld och man piggnar till utan vidare! (Vad hände med den snoriga näsan?)



Jättesalt! :)



Tack så mycket, Sjölyckan, för att ni lyste upp en grå helg!!! Nu kommer det bli lite lättare att slita sig från datorn :)
Stora pussar till Mor och Far Sjölin!! *smmmack*

Smaskens till sjuklingen!


Inte så tokigt för att vara "kinamat" :)

Vinägern är så pass stark och majsen så saltad att även den snorigaste känner smaken!

Mmmm....!

Nattamat!

Igår när klockan krupit över ettstrecket och vi fortfarande var vakna, insåg vi att vi inte hade ätit sen eftermiddagen... Då började magen kurra lite extra! Så efter väldigt lite om och men blev det att klä på sig utomhuskläder (alltså nåt annat än pyjamas) och springa upp till vägen och vinka på taxi! VI MÅSTE HA MC DONALD'S! Så en halvtimme senare satt vi och käkade burgare :) Det tar typ 30 minuter att åka in till stan och kostar 25 kronor. Borde tipsa svensk taxi om kinataxa!

Vi tog oss varsina skrovmål och gick mätta och belåtna därifrån... Plånboken var då ytterligare 36 kr lättare. 25 kr tillbaka och vi kunde nöjt kliva in genom dörren till hotellrummet och hoppa upp i sängen utan att ha gjort av med mer än 86 kronor :)


Det hade tydligen varit fest! Någon radade upp sina 600ml flaskor Tsing Tao utansför hissen :) Bra plats!




Lite underhållning i taxin. Nästan alla taxibilar har en liten tvskärm i nackstödet på passagerarsätet där man kan roa sig med lite spel och informationsfilmer på kinesiska om resan skulle bli lång :) Själv blir jag bara åksjuk!



Mc Donald's, baby! 02:02 :) Är man hungrig så är man!



Idag har min förkylning blivit tio gånger värre! Hade sjukt ont i halsen hela dagen igår, men det försvann mot kvällen och idag är jag så gott som kry i strupen. Men jag kan knappt andas genom näsan och den rinner och kliar så jag tror att jag blir tokig! Men även denna gång har jag en man som ställer upp! Just nu är han iväg med killarna och äter (var nog mest en ursäkt att slippa ut ur bakterie härden detta rum har blivit) och han ska ta med lite mat till mig :) Jack's supergoda sallad med vinägrett, som har blivit standard, och en kao yumi bang (grillad majspinne ;) ) Han är för söt min kille!


Snoriga pussar! Ahh..aahh..tjooooo!!!


God natt, raringar!

Sov gott alla fina vänner och familjer!
Vi saknar er!

Puss och en god natt!


(P.s. bilden är inte tagen ikväll, utan vi har haft en mysig hemmakväll med Mc Donald's och Desperate Housewives. Klockan tickar iväg när man inte måste upp morgonen därpå :) D.s.)


Field Trip!

Ja, så äntligen har jag kommit mig för att ge en liten snabb recap för studiebesöket på textilfabriken Aierni Group i Ningbo, som huvudsakligen producerar herrkostymer, men även en liten mängd damkläder och accessoarer.

Vi färdades med buss, hela klassen på fredagseftermiddagen ut till de mindre centrala delarna. Där såg man inte mycket av utvecklingen som spirar i storstäderna. Man behöver alltså inte bege sig särskilt långt utanför staden för att få se det "riktiga Kina".


Utsikten från fabriken var ganska grå...


I alla fall var fabriken av den bättre och finare typen. Det märktes att det var ordentlig ordning. Inte desto mindre fysiskt krävande av arbetarna, som arbetar på kvantitetsprovision. Det var hundraprocentig koncentration och fingerfärdigheten var häpnadsväckande. Renligheten var viktig vid den här typen av produktion! Vi fick alla ta på oss blå plasttossor.


Så tjusigt!


Inte för att vi har sett något av skräckexemplen för kinesiska fabriker, men jag kan tänka mig hur illa ställt arbetarna kan ha det på de ställen som inte tillåter studiebesök... Vi får väl Wallraffa! Säga att man är en affärsman utan etik och moral som vill ha billig arbetskraft och sedan smyga med sig en dold kamera... Men det får nog bli ett senare projekt ;)



"Bara några kvar nu..."



Den här tjejen, som för det första inte såg ut att vara i närheten av 18 år, hade nog suttit där ett tag...



Uppmuntrande, eller snarare uppmanande skyltar hängde uppe i taket i hela fabriken. Förhoppningsvis är skyltarna lite mer logiska på kinesiska än dom är på engelska. Alla var inte lika lätta att förstå...



Ljudnivån var ganska hög här inne.






Jag vet inte hur ergonomisk den här arbetsplatsen är, men jag kan tänka mig att kroppen slits ganska snabbt...



De börjar närma sig ändstationen.



...och visst blev det bra tillslut!


Grabbarna Grus, Filip och Dawid, i Aiernis showroom.



Dom gjorde ju inte bara kostymer, och visst blev man lite sugen... :)


Allt som allt, var det ett intressant besök och vi gick nog alla därifrån något klokare...


I helgen håller Ningbo en stor textilmässa, en av Kinas största mässor för modeskapare och  producenter i alla led av textiltillverkningen där många nya kontakter knyts. Det vore väldigt spännande att besöka, så vi funderar på att ta och göra en liten utflykt och se vad som finns.



Det var det om det :)


Måste börja blogga oftare, så att jag slipper skriva så mycket åt gången :)


Puss på er raringar!!!


Och det är jättekul när ni skriver kommentarer och svarar på våra inlägg! Vi läser och skrattar och känner oss lite närmre er därhemma! Vi kollar varje dag för att se om någon skrivit till oss :)

<3 Mys och kram


Förbannade kryp!

Jag sitter och redigerar lite bilder från vårt besök på textilfabriken i går, men det är lite svårt att koncentrera sig när man har kackerlackor som kryper omkring en hela tiden! ...okej inte hela tiden, men de kommer och hälsar på ett par gånger om dagen!

Och dom blir fräckare och fräckare!

Nyss var det en liten j**el som kröp ner i min tekopp! Man blir ju förbannad.


Just den här på bilden var inte från vårt rum, men ni fattar hur vi har det!



Snart ska jag skriva lite och visa några bilder från studiebesöket!

Kram

Presents!

Vi gjorde en liten utflykt igår och det lyckades bli ett par små askar, som inte alla var till mig ;)



Spännande, spännande.... ;)

Vem har varit snäll den här gången? Bara att vänta och se....


Studiebesök!

Om en halvtimme ska vi med klassen iväg och besöka en textilfabrik inne i Ningbo. Det ska bli riktigt kul att se hur det ser ut. Jag förväntar mig självklart att vi får se en ganska modifierad bild av verkligheten eftersom att vi är västerländska turister och de förmodligen vill imponera och antagligen vill de dölja de mindre regelrätta delarna... Men vi tar med kameran och ser vad som händer :) Det kanske kan bli värsta scoopet!


Kram och puss och god morgon på er!

Jag skriver mer sen!

Zaijian!

Snacks, anyone?

Någon mer än jag som blir lite saltsugen framåt kvällen? Man tänker att det vore gott att krypa upp i soffan eller sängen med en god bok eller spännande film och kanske ta med sig något gott att dricka och smaska lite på sourcream & onion chips med holiday dip...mmm...!




Inte i kina, baby!


Vad gillar ni urvalet?




Blåbärschips kanske?


Lychee?


Gurka, kanske?


Eller lite fräsch lime...!


Chips med mangosmak, det vore väl nåt?


Josse ogillar!!!



Och sen får man höra att dom precis har återinfört salt & vinäger chipsen i estrellas sortiment!!! Mina lite udda favoriter... dom kommer säkert inte ens finnas kvar om tre lååånga månader när vi kommer hem igen! *morrr* :(


Nu ska vi tillbaka till skolan!

Wo men shi ruidian ren!

Bajjbajj!

Det är skillnad på "höst" och "höst"!

Vi fick så fina hösthälsningar hemifrån! Man blir riktigt ledsen att man missar de här fina dagarna! Vi går bara omkring och svettas och klagar på att det inte finns någon syre, samtidigt som lärarna påstår att det är höst nu, det är ju så kallt nu menar dom! Ye right! Höll nästan på att svimma när vi stog vid wokstället i solen och skulle beställa mat. Svart t-shirt, gassande sol och wokpanna på gaslåga - inte bra kombination!



Jag vill kasta löv med dig, mamma!


Så söt, min höstsyster!

Det finns fler fina bilder på hennes blogg!


Men vi ska väl inte klaga, som kan gå i kortbyxor, men å andra sidan finns det inte en pöl så långt ögat kan nå, dit man kan gå och ta sig ett svalkande dopp och njuta av klimatet! Vi får gå in på rummet och vrida ner ac:n till 23-24 istället.... skönt :)



Ikväll ska jag nog lyxa till det med lite majs igen... Det har ju gått typ en hel helg sen sist! Så kan det ju bara inte fortgå ;)



Work the magic! (Jag vet inte om det syns, men lite skit i hörnen är något man får lära sig att leva med här)


Här kan man välja vad som ska läggas på grillen; majs, kyvklingfötter, spett med kycklinghjärtan och andra typer av kött! Bara att välja och vraka! Mmmm...


Kram och puss och "god morgon" är det ju för er vid den här tiden :)

Vinkevink!


En helskön helg!

Tjing tjong, alles!


Äntligen är jag så gott som nöjd med bloggens utseende! Tillslut, efter mycket frustration lyckades jag även få ordning på kommentarsidan, som innan inte sett ut om någonting alls! Men många långa kod- och stilmallar och några bortslitna hårtussar senare så kan man väl säga att jag är nöjd.

Det har varit en bra helg! Malins vänner från Göteborg har varit på besök och det livade minsann upp partystämningen! :) I fredags åkte vi alla (utom två) i klassen in till stan och åt på den canadensiska restaurangen som vi prövade i förra veckan. Det är, har vi märkt, ett lotteri på det stället när det kommer till maten. Jag har haft tur båda gångerna och fått underbart god mat! Saftig köttbit den ena gången och en finfin kycklingfile med grilat bröd den andra och båda gångerna en riktigt fräsch sallad med smaskiga dressingar :) Vissa fick däremot oätligt starka grytor när de bett om svaga eller helt enkelt fel rätt! Men blir det bra så blir det bra!


Jag var så hungrig att jag glömde ta kort på min egen talrik, men Trannies var av samma kaliber! (När hon väl fick den typ en halvtimme senare)

Sen gick vi vidare till vårt standradställe Le Cargo där vi vet att de serverar starka och billiga drinkar och spelar riktigt bra västerländsk musik! Såklart spelade vi tärning, som kineserna gör på alla uteställen. Riktigt kul partytips!




Därefter blev vi visade till ett nyöppnat ställe som var riktigt riktigt kul! Stort och riktigt snyggt! Det var inrett med rör och rattar och pumpar över hela väggarna, som i ett gammalt maskinrum, men med STORA lampkronor i hela taket! Så snyggt, men tyvärr fick man inte fota där inne... :(

Men det gjorde jag ändå! ;)

Lite obehagligt när de batongutrustade vakterna började gå emot en, med arga blickar! Men då viftar man lite oskyldigt bort det och loovar att man ska stopa undan kameran ... Men jag var lite busig och gick därifrån när kvällen var slut med omkring 100 bilder hihi. Oops....!



Det var riktigt härlig stämning på 88!



...med extraordinära drinkar!!!



...och förstklassig underhållning ;)



...och typiskt kinesiska toaletter! :)



Helt enkelt en helkväll med kinesiskt kul!!





Lördag!

Efter en seen fredag blev följande dag spenderad i sängen framför filmer :)

Men när kvällen närmade sig började en tjejkväll med karaoke ta form! Det finns nämligen otaliga karaokeklubbar över Kina, som ligger i vart och vartannat gathörn. Det finns dock en hake! Många (alla?) av dessa klubbar sägs ha så kallad "plusmeny", vilket har gjort att vi har hållit oss på stora avstånd från dessa ställen. Med "plusmeny" menar jag alltså... karaoke med "happy ending"... eller rättare sagt, män kan även välja att köpa kvinnligt sällskap på dessa hak. Det är alltså inte bara oskyldig karaokesång, men KAN självklart också vara det!

Vi bestämde oss ändå för att prova på ett av de största och finaste "KTV" som finns i Ningbo för att sjunga oss hesa! Och det var inte alls som vi föreställt oss! Inte en nöjesflicka så långt ögat kunde nå, inga skabbiga små korridorer eller annat sunkigt. Det var jättefint! Stor, trendig, stenbelagd lobby, med discobelysning och riktigt häftig inredning. vi beställde ett rum för 6 personer och fick en rymdskyttel-inspirerad cylinder med big screen tv och vadderat tak! Microfoner, maracas och tamburiner stod framställda och utanför rummet fanns en liten supermarket där man kunde köpa alkohol, mat och snacks :)

Tyvärr blev det missförstånd med pengarna och vi hade betalat med en falsk 50-lapp och varken vi eller dom ville ge den andre rätt, så vi gick till ett nästan lika fint ställe lite längre bort ! Synd... men vi hade kul ändå! :)

Därefter var det bara att klämma i med gamla goa Backstreet Boys låtar, Tina Turner, Abba och Beyonce! Det var ett riktigt lyckat ställe för en förfest eller bara lite underhållning :)



Inte riktigt lika fint som det första stället, men ändå helt okej! :)




Sara, Johanna och Malin rockar hårt!


Ojojoj... det här blev ett långt inlägg känns det som.... puh.


Det var en härlig helg i alla fall!

Idag åkte jag och Dawid in till stan igen och tog oss en Pizza Hut :) No noodles today!



PUSS PÅ ER!

Det vankas gåvor :)

God afton små vänner!

Idag har det varit ännu en riktigt varm dag. Vi gick till skolan vid halv-tjugo i nio som vanligt när vi börjar nio, och stannade till vid ett litet matstånd på vägen för att köpa "frukost". Frukost här nere verkar mest vara ett sätt att tala om när på dygnet man äter och inte vad det är man stoppat i sig. Det är nämligen samma sak som serveras morgon, midag, kväll. Rätt segt när man ska avgöra vad som ska intas till "lunch" när man redan ätit detsamma till "frukost", som man åt till lunch dagen innan och till "middag" dagen före det... Det kan bli lätt enformigt.

Därför åkte jag och Dawid in till stan idag för att få lite omväxling till lunchmålet. Det blev en brittisk pub i Lao wai tan (utläningsdistriktet dit man åker när man tröttnat på ris och nudlar och oidentifierbara grytor av alla de slag) där de serverade lunchburgare och sallader. Det brukar vara överpris och kanske inte ritkigt som man föreställer sig när man beställer, men det är i alla fall lite bekant :)

Vi tog en liten promenix på stan innan värmen tvingade oss in i en taxi och hem igen. På morgonen är det lätt att klä sig i varma långbyxor och en mysig schal eller tröja, men allt eftersom dagen lider, är det inte så mysigt längre! Speciellt som solen inte skiner särskilt ofta utan värmen har en mycket fuktig och kvävande karaktär.

Vi slutade i alla fall skolan innan lunch så vi hade en hel dag på oss att bara slappa och ta det lugnt.

I morgon lutar det nog åt att man tar sig in till stan för lite middag och kroghäng med de andra! Tror att Malins kompisar från Götet skulle göra oss sällskap i helgen, så det blir förhoppningsvis en frisk fläkt!





Hmm... jag undrar vem/vilka som har varit så snäll/a att jag till och med gjort paket!
Om tre månader får den/de veta ;)


Vi hälsar och vinkar och saknar er så mycket här nere från Asien!


Zàijiàn!
(Hejdå!)

God Natt!




Sov gott alla!

Kramar från Josse och Dawid :)

Tack i efterskott !

Förlåt att det har tagit sån tid att vaska fram detta inlägg, men bättre sent än aldrig tänkte jag...
Vill tacka alla snälla för de fina presenter jag fick på min födelsedag. Ett STORT tack till Gerd och Georg, Josses farmor och farfar, för den fina presenten jag fick. Den kom mycket väl till pass och det blev bla ett restaurangbesök, väldigt gott var det! Ann och Roland vill jag tacka STORT för den fina kameran, även den kom väldigt bra till pass för annars hade vi fått fota hela resan med mobilen och det hade ju varit mindre kul. Och sist med absolut inte minst vill jag tacka den ökända Josse för hennes fina tillskott, 2 t-shirts och ett skärp blev det. Och visst kom även dom till användning, här måste man ju byta kläder 3 gånger om dan, svettigt värre :D

Tack alla snälla ännu en gång !

Har även fixat en bild på alla sakerna, kameran kom dock inte med eftersom det var ju den jag fotade med :D



ps. nu är jag hela 23 år ung ds.

Ha de så fint nu allesammans !

Kramar fråm Dawid


Yù mǐ bàng!

En jummy bang tack!!

En "Jy mi'i bang" är en grillad majskolv på pinne! Dom säljs i ett av matstånden alldeles utanför huset och dom är delish!! Det tråkiga är att dom inte har salt! Jag har försökt flera gånger, men det är ingen som förstår -Tin bu tong! (Jag förstår inte) Någon gång har man lyckats haffa en annan kund som kan lite engelska och dom har översatt, men då säger försäljarna bara "Mei you, mei you" (Finns inte). Så jag gick till affären och köpte en 350g påse(!) salt för 97 öre och saltade själv :) Smaskigt!!



Smaskigt värre! Hade fler majsbilder, men dom är borta :(




Sångfågel och kraxande kråkor!

Vi hade en så otroligt givande lektion i fredags... Samma lärare som plågade oss med "bo po mo fo" och "nī ní nǐ nì" hade en annan youtube-rulle på lager. Men den här gången var det värre!

Vi skulle SJUNGA på KINESISKA!

Inte nog med att vi skulle sjunga hela klassen i kör med en youtube-film, vi skulle även sjunga utan film, och sedan framför resten av klassen i grupper om fyra och till råga på allt försökte hon få oss att sjunga ENSAMMA framför klassen! Men den gubben gick inte! Men hon lyckades i alla fall få upp Jocke och Alexander att sjunga duett :D hahaha, det var en mardrömslektion! Vi var alla lite skakis när vi gick därifrån!

Så här skulle det låta var det tänkt... :




Och så här lät det till slut... :




Det gick väl lite sådär.... :)




Men att tvinga folk till spontana duetter är ganska oschysst! :)




Det var det om det!

Hur är det med er??


Kram och Puss

Lunchrusch!

Hej på er! Long time no seen!!

Jag skriver lite snabbt nu på lunchtimmen för att lova er en uppdatering om helgen som gått. Ikväll ska jag ägna större delen åt att fixa de sista justeringarna på loggdesignen och skriva inlägg och posta bilder!

Nu är det dags att åter bege sig till skolan och Frankie (som vi gett ett svenskt namn också - Sven Jonsson haha) ska leda oss i ännu ett par timmar med skrik och gap!

KRAM på er, vi hörs ikväll!



Jag passar på att jobba lite på mina nudelskills!




Och Dawid gör vad han kan för att slappna av!



CIAO!

Tålamod!

Jag håller på att uppdatera bloggen utseendemässigt lite grann, så ha tålamod. Jag är nybörjare, men snart ska det lbi fint här! :)

Men nu ska vi käka lite mexikansk mat!

Senare ska ni få titta på lite film igen!

Kram!

//Josse


Big in Japan? - Liten i Kina...

Josse e sjuk... Stackars lilla Josse. Det är visserligen fortfarande jag som skriver, men när man är sjuk får man tycka synd om sig själv och därmed hänvisa till sig själv i tredje person... :) Stackars lilla sjuka Josse...

Det är inte så farligt egentligen, en vanlig förkylning med lite feber. Man kan lätt bli lite ynklig när man ligger nedbäddad och med en underbar kille som köper mat och vatten åt en, kokar te och klappar en på huvudet. Men nu är han i skolan och är duktig så då får man klara sig själv. Det går i alla fall lite lättare när man har en sån här fin sjukling-tröja på sig!

Söta apan Happy ser inte så värst happy ut...Nysning :) (En liten nysning fastnade på bild!)

Jag hittade den igår i en liten butik på andra sidan Campus för 25 kronor. Det är en ledsen liten apa på och så står det HAPPY med stora bokstäver :) Lite motsägelsefullt, så jag var tvungen att ha den! Den har en liten ramsa också, som jag inte riktigt får ihop... "Step-by-step is tre true goal of your final scene in the picture of life..."  Eh... okeejj.... :) Det kanske är någon såndär poetiskt mystisk framgångssaga, vad vet jag? Gullig t-shirt i alla fall :)

Vi åkte cykeltaxi dit, men jag hade inte kameran med mig! Men nästa gång ska jag dokumentera det, för det var jäkligt kul och jäkligt skramligt!

Jag hittade några nya favoriter i en annan liten butik också... Mina små kinesiska prinsessor! Små målade träfigurer som är sötare än socker :)




Nu börjar det bli lite ansträngande för nacke och axlar att sitta här, så jag ska ta och krypa tillbaka ner i bädden. Den hårda, med fjädrar som sticker upp genom madrassen... Men man sover som en stock ändå!


Hoppas ni har det bra i kalla, höstiga, vackra Sverige! Här är det 22 grader, men det känns ändå att hösten börjar krypa ner även till de här breddgraderna.

Puss på er!


//Sjuklingen


"Hemma" igen! - The war continues...

Då var man tillbaka i lilla Ningbo igen! Okej, staden har 5,6 miljoner invånare, men jämfört med Shanghais närmare 19 miljoner känns det ganska  tryggt och hemvant att komma tillbaka till småstadslivet man är bekväm med :) Just nu har jag slagit mig ner i en fåtölj med datorn och en kopp Nescafé snabbkaffe. Man kan nästan känna sig lite som hemma för en stund :) Och inte minst när jag nyss har fått njuta av några små exemplar av Djungelvrål och till och med en klubba av samma sort!! Tack Klas! :)

Men med småstadslivet kommer småstadsbekymren... Kackerlackorna hade gjort sig riktigt hemmastadda i vårt rum under vår resa, så det var bara att sätta upp garden och vara beredd med pappershanddukar och glasburkar...! Inatt hade jag en vid huvudkudden som Dawid upptäckte och lyckades skrämma iväg. Jag tror inte att han lyckades haffa den, men vad jag minns tydligt är hur oberörd jag var av påhälsningen och det känns ganska skönt att man inte längre får panik när det kryper i hörnen... Jobbigt att vara rädd för insekter hela tiden. Desto värre är det med myggen, som förföljer oss vart vi går. Myggbett nästan i handflatan gör att jag börjar misstänka någon slags mutation av de små djävulskrypen... Annars är det fötterna som är värst utsatta eftersom sängen är lite kortare än den svenska standarden. Detta betyder att man nästan alltid sover med fötterna utanför och de blir ett lovligt byte för hungriga eller bara sticksugna flygdjur!

Men det är ändå skönt att vara tillbaka från Shanghai! Det var i alla fall semester och absolut värt att beöka igen! en jättevacker stad, det lilla vi hann se, och underbar shopping! Vi har bestämt oss för att skippa så gott som all klädes- och skoshopping i Ningbo och spara den till framtida Shanghai-resor. Om ni tittar på bilden förstår ni kanske vad jag syftar på :)




Vi har haft några riktigt trevliga dagar i storstan och det har inneburit lite fest, lite middagar, lite sightseeing, lite gamla återseenden och en hel del shopping!

Två av dagarna tillbringade vi på Qi Pu Lu Marknaden där man inte bara hittar inhemska designer och mindre fina smycken, men också vääldigt mycket kopior av de stora märkena. Det var bara det att trängseln var nära på olidlig! Så mycket folk och försäljare som drog och slet i en... alla ville att man skulle köpa från just dem och de hade också mycket strategiskt placerat ut folk som fångar turister redan vi ingången och sedan vägrar lämna ens sida under hela dagen! Ganska irriterande när man som svensk värdesätter sitt personliga utrymme rätt så högt. Men också ganska bra när dom visar en vart man hittar olika varor. Visserligen samarbetar ju butikerna med varandra och beroende på vem som fångar en i början hamnar man i olika ändar av marknaden. Men vi lyckades göra mer eller mindre framgångsrika fynd. Vissa tröjor och väskor prutade man stenhårt på länge och gick nöjd därifrån för att bara några minuter senare hitta exakt samma vara till ett mycket lägre utgånspris och ännu större prutmån! Men andra grejer gjorde man riktiga kap med. Framgångar och bakslag går nog ganska jämnt upp i slutändan och när allt kommer omkring så skulle man aldrig hitta samma priser hemma. Vi går nog med vinst ifrån det här ändå :)

En av kvällarna gick vi till ett ställe som kallas BonBon och som har ett koncept som tydligen ska vara ganska vanligt i Shanghai: Betala inträde och drick så mycket du vill! För flickor gällde 100 kr och pojkar 150. Ni kan ju tänka er hur stämningen var därinne framåt småtimmarna. Det låg folk strödda över klubben, sovandes, kräkandes eller bara allmänt förvirrade. Vi kunde lägga band på oss relativt bra om man jämför med de känsliga små kineserna. Vi vikingar är lite tuffare ;)

Det var ändå en riktigt bra klubb, med bra musik, underhållande DJs, god dricka och snygga lokaler.





Men mitt upp i allt kalas och all shopping, så hann vi faktiskt med lite sightseeing också! Sista kvällen tog vi oss ner till Pudong och kännde oss små bland alla skyskrapor. För att känna oss lite större tog vi hissen upp i en av skraporna, Jin Mao Tower, som inhyser världens högsta hotell - Grand Hyatt Shanghai (53e - 87e våningen). Vi slog oss ner i en av världens högst belägna barer (Cloud 9 på 87e våningen) och tog en Cosmopolitan och en Whisky och njöt av utsikten.





På vägen hem träffade vi någon vi väldigt gärna skulle tagit med oss tillbaka till Sverige! Den här killen är en McDonald's hemkörningskille! Han levererar Big Macs och cheeseburgare till dörren för sju kronor extra! Det vore väl något! :)





På lördagen innan vi åkte hem till Ningbo igen, träffade vi Marielle från gamla klassen på Europaskolan och hennes kille för att äta lite lunch. Det var hur kul som helst att ses igen! Det var ju ändå typ sex år sedan sist... Så roligt att höra vad som har hänt och vilka man fortfarande träffar och pratar med osv. Det visade sig att de tillsammans håller på att starta upp ett eget herrklädesmärke och att det bland annat är därför de är i Kina! Jäkligt tufft! Vi önskar dem all lycka till! Dom visade oss till en japansk restaurang med riktigt god sushi. Till och med dawid beställde in några extra till sig själv :)

Igår kväll och idag har vi mest slöat och kollat på Desperate Housewives på dvd som vi hittade fyra säsonger av för 25 kronor sammanlagt! Överkomligt ;)


Det är väl det som har hänt i stora drag.

I morgon är det tillbaka till skolan... Hoppas att vi slipper rabbla "bo po mo fo...de te ne le". Kan vi börja lära oss lite kinesiska tack?




Vad händer hemma i Sverige då??

KRAMAR till er alla!


Shanghai, Baby!

Ahh... Shanghai! Shopping paradise of the world! :)

Vi har precis kommit hem från en intensiv, men framgångsrik dag på billighets- (fejk-) marknaden! Jag har hittat saker som gör att hjärtat skuttar lite extra! Fiina fiina plånböcker! Så nära äkta vara man nästan kan komma. Dawid hittade Ralph Lauren pikéer för 35 spänn styck och en vindjacka från Peak för 200 riksdaler! Det är så enkelt när den kinesiska Yuanen ligger lika som kronan (1¥ = 1kr).

Dawid är en grym prutare! Jag hade ingen aning om hans dolda talang :) Visst har vi blivit utskrattade, utskällda och utkörda ur "butiker" när man gett ett skambud, men lika snabbt ropar dom tillbaka en när man går därifrån för att det inte passar. "okej! Okej! Okej! for you, no one else, special price!" och så får man börja förhandlingen. haha! Samma visa överallt! Dawid fick ner mina vackra "chanel"-skapelser från 1800 till 200 kronor och hans peakjacka från 1250 till detsamma! Men det tog också uppemot en timme. Mina tjusiga skor kostade 60 kr och dom ska jag ha på mig ikväll! Ladies Night! Gratis Margaritas till midnatt! :)

 Mina nya darlings!



En viss bror har några jeans att se fram emot och vi spanar lite på Goose-jackorna också, Dawid kan nog jobba ner dom till ett väldigt överkomligt pris! ;) Även slipsar finns i många fina varianter!





Resan hit gick som smort, vi hittade en buss som tog oss snabbt och lätt till centrala Shanghai och där undvek vi alla taxichaffisar som ville att vi skulle åka i deras bil! De som haffar en vid busstationen vill ha 100-200 spänn för en resa man kan få för 25-35 på taxametern. Galenskaper :) Vi hittade en ärlig taxi som körde oss till hotellet som var riktigt fint med tanke på de 303 kr/natt vi betalar. Absolut värt sina 3,5 stjärnor! Vi bor på 8e våningen av 37! Men det saknas visst några våningar :)

Nu ska vi ut och käka!

Vi bloggar lite mer sen!!

Kram på er!


RSS 2.0