Datahaveri!

Det kanske kommer att bli lite glest mellan inläggen här ett par dagar framöver. Vi har fått lite motstånd från vår kära dator, som plötsligt blivit lite oberäknerlig... Det kanske blir någon kort uppdatering lite då och då, men man vet aldrig hur länge den kommer att fungera mellan gångerna, så vi får antingen gå ut och pruta på en ny lite billigare dator så länge, eller försöka hitta en reparatör som verkar vara att lite på... (lättare sagt än gjort).

Jag måste bara lägga upp en bild till er från när vi fick vår underbara köttbullsmiddag hos Jack's med lingon och gräddsås från IKEA :)





PUSS OCH KRAM!!!

Vi hoppas att vi fixar datorn snart!

Det damp ner två...



...i brevlådan!!!

För ett tag sedan sa mamma att vi skulle hålla uppsikt nere i lobbyn efter ett paket med vårt namn på med "avsändare okänd" ;) hehe. Så dag efter dag sprang vi och frågade om vi möjligen fått lite post? "Nej" "Nej" "Nej"... Men så en dag "Ja"!

Julen hittade ända ner till Kina tack vare snälla lilla mormor! Tydligen får man vara med och fira Elisabet även om man är ur landet! :D

Två juldukar och en tomteremsa som vi ska dekorera med när det närmar sig. Det tillsammans med lite glögg, pepparkakor och julmust, så är det knappt man vet skillnad på Kina och Sverige ändå :)

Tack så mycket Mormor!

Hoppas att allt är bra där hemma!

Kramar

Josse o Dawid

"Vad är det för en dag...

...Är det en vanlig dag...?
Nej, det är ingen vanlig dag för det är Mammas födelsedag!
Hurra Hurra Hurra!"
(Melodi från Lotta på Bråkmakargatan!)



Grattis Mamma
på födelsedagen!!!

Det här har blivit en riktigt dålig vana, att vara bortrest på din dag! Det blir liksom inte samma sak att gratulera på avstånd utan att kunna kramas på riktigt och sjunga "Ja må hon leva!" på morgonen. Men här kommer en gratulation så gott det går ändå :)

Hoppas att du får en riktigt fin dag och blir ordentligt ompysslad!

Jag älskar dig, mamman min! (Och Dawid tycker du är hel okej, han också! ;) )

Stora pussar och kramar!!

Grattis en gång till!


(Tillägg: Bilden i högra hörnet är manipulerad, så det inte blir några missförstånd! haha! Men visst är hon söt?!)

Vi gå över daggstänkta berg, fallera!


Först tog vi bussen upp upp upp... och sen var det mina värsta fiender, trapporna, upp upp upp...


Väl uppe fann vi tempel...


...och allsångsinspiration...


... och Otroligt utsikt!


Färgsprakande gudabilder!


Statyer föreställande gamla traditioner och Alkemisten som vandringsstråket är uppkallat efter (tror jag...!)


Fint var det i alla fall :)

.


Det var en riktigt bra klassresa! Det var mycket upplevelse för 10 Yuan (kr) :)


Jorden runt på några timmar :)








Skaffade mig lite nya vänner också! :)




Sen var det dags för lunch...


Tack för besöket!! :)


Vi var alltså på en nöjsespark i Ningbos utkant med tema: Världen. Och det var kul! Äntligen något i Kina som är fint och välgjort. inte några hisnande extrema åkturer eller helt vansinniga grejer, men allt var så fint! Och solen sken och vi kunde till och med gå i t-shirt efter att vi blivit totalt dränkta av egyptens vattenrutchkanekarusell :) Vi hade heltäckande skyddskläder, men inte hjälpte det!

Jag lägger upp bilderna från bergsturen i morgon!

God natt på er!

Puss

Mmmmys...

Innan jag börjar lägga upp några av bilderna från helgen, så tänkte jag bara dela med mig av den må bra-känslan som vi fick efter ett mysigt och ganska långt besök på Starbucks i eftermiddag. Vi gick in efter en långpromenad på stan (sökandes efter tygmarknaden som visade sig vara stängd på söndagar) där jag tog en kopp te och Dawid mumsade på en julig kaka som nästan smakade som mjuk pepparkaka med philadelphia-smet uppepå. Senare gick servitrisen runt och bjöd på Dark Cherry Mocha (varm choklad med espresso och smak av torkade körsbär och vispad grädde på, men det smakade inte alls äckliga körsbär, bara gott!), så jag var tvungen att köpa en egen :) Där satt vi i mysiga fåtöljer och tittade ut över den lilla fontänen som skådespelade för oss medan vi lyssnade på mjuk jazz... Helt underbart.... Mmmmysigt :) Gilla Starbucks <3


Tillfixade bilder från starbucks.com.cn

Dagen efter...

...gårdagen! :)

Vi hade en helt suverän dag hela dagen igår! Vi besökte Egyptens Sfinx, Athens Akropolis, Londons Big Ben, Paris Triumfbåge, Frihetgudeinnan i New York, allt inom loppet av några timmar. Vi åkte karuseller (och blev dyblöta!!). Sen besteg vi berg och tittade på makalös utsikt, och kvällen avslutades med god Thaimat en liten krogrunda. Helt och hållet en lyckad fredag! Jag tog som vanligt lite för mycket bilder (Dawid blev lite irriterad hehe..), men jag ska lägga upp dom snart!

Har ni nån snö då?? För det har inte vi!

Zaijian!


Marley and Me!

Boken En tillräckligt vacker dag för att dö läste jag ut efter fem dagar tror jag, det var länge sen iaf :) Det var en jättebra och gripande bok, men som vanligt otroligt frustrerande att läsa om kvinnor som åter igen, gång efter gång, går tillbaka till extremt våldsamma män. Den här var något i särklass, men man ville verkligen fortsätta till nästa sida för att se hur det skulle gå. Dawid har precis för några minuter sen också läst klart och den fick tummen upp även från honom :)


MEN nu är det en väldigt charmig och mysig bok som jag har fastnat i! Marley och jag. En berättelse om en väääldigt bångstyrig hund, som fångar ens hjärta direkt! Jag har kommit halvvägs och kan knappt vänta tills FILMEN kommer ut. Biopremiär på juldagen :D Då borde det inte dröja länge tills man kan hitta den på DVD här haha. Klicka på -länken- så får ni se en jättego trailer för filmen, med Jennifer Aniston och Owen Wilson i huvudrollerna.


Pillifix!

Jag börjar äntligen få lite kläm på det här med Photoshop!! :) Jag är så glad!



Fint va?? :) Nu blir det roligare att lägga upp bilder!

Eftermiddag i Kina...

Idag hade vi lektioner från klockan nio till halv tolv. Det känns väldigt långt när man sitter i ett sträck och rabblar kinesiska fraser...



Bilden är från gårdagens lektion, som gick i ungefär samma mönster som idag :)



Zhang Dong ye xuexi Yingyu - Zhang Dong studerar också engelska.



Dawid satt och var hängig hela lektionen och var alldeles snorig och eländig. För en gångs skull var han helt lugn ;) Nu ligger han och snosar lite, men vaknar med jämna mellanrum för att snyta sig, så han kan andas igen. Hoppas att han blir bättre snart, kraken.


Igår såg han fortfarande ganska pigg ut :)


Efter skolan gick vi och köpte lite mat på den gamla vanliga gatan. Dawid köpte wokade nudlar, som han aldrig kom sig för att äta. Och jag köpte riktigt hårt stekta/friterade Jiaozi, ser typ ut som små tunna piroger. Eller en mini-calzone. De här är fyllda med antingen någon slags spenat eller gräslöksliknande grönt hack, eller med vitkål (eller nåt åt det hållet). Jättegoda när dom blir ordentligt friterade och stekta, gärna lite svarta och bubbliga får de bli på ytan :) Hann inte ta någon bild, för jag slukade dom så snabbt! Äter man dom tillsammans med en slags chili-salsa och lite vinäger blir det mumsigt.

På vägen hem från skolan igår möttes vi av en underlig syn på det vanligtvis tomma utomhusgymmet. Det var vuxna män i matchande overaller, som verkade ha jympalektion eller nåt liknande. Det gungades gunga och hoppades längdhopp.


Det var inte vilken slänggunga som helst! Och inga säkerhetsåtgärder förutom deras egna muskler.




Lite skönhet finns det häromkring också :)


Blommorna är till er där hemma!

Kram och God Morgon!

Shanghai! <3 (Del 3) IKEA!!!


Äntligen häär!!


Förväntansfulla! :)


En såån häär, Dawid!!!


Gottar oss bland Ektorparna! Här kostar en soffa lika mycket som ett överdrag gör hemma (surt!).


Tack så mycket, det ska vi ha!


Och spagettin och köttfärssåsen var god den med :)


Såhär trångt är det aldrig på IKEA i Sverige! Här känns det som att man är på Mellandagsrean! *pust*


...Å en sån här... å en sån här....


Det blir ingen ljusstake i år.... :'(


Men lite julmat och svenskt godis kan man ta med sig i alla fall! :D


Och lite blev det... ;)


Och som avslutning.... En kokt med bröd... :) Lovely!


Hej då, IKEA! Vi saknar dig redan :)


Med lite julmust blir väntan på bussen lättare!


Gräddsås och lingon (till Jack på restaurangen), Fläder- och apelsinmarmelad, pepparkakor, Blossa glögg, russin o mandel och julmust! (här ska firas!)


Dillchips, Mariestads, Bilar, Julöl, Stockhomsöl, Daimkakor, Singoalla, mjölkchoklad och två POKAL-glas för att riktigt känna sig som hemma igen :)


Det var det, det!

Nu så har jag äntligen fått upp alla bilder som vi ville visa er!

Hoppas ni har det bra där hemma, vi känner oss lite närmare nu i alla fall :)
PUSS O KRAM
Och grattis på Elisabet(h)!

Kyligt Elisabet!

Grattis alla små Elisabetar och även vi andra som firar lite extra idag! Det finns fler bloggerskor som uppmärksamar dagen idag. Linneas Skafferi (länk) ger tips på söta Elisabet-maränger :)

Själv sitter man här och gör det bästa av den kalla situationen. På Ningbo Weather står det att vi just nu har 6 grader, men att realfeel, alltså som det egentligen känns på grund av luftfuktigheten, är 2 ynka grader! Och inte är det varmt ute kan jag säga!! Näsan ser ut som på renen Rudolf och fingrarna gömmer sig i stickade vantar!

Vi har haft riktiga bekymmer med att hålla temperaturen uppe i rummet när AC:n inte verkar vilja värma oss. Vi har nu tagit tag i primitiv isolering! En sönderklippt filt får agera tätningslist kring balkongdörren, som har öppna springor ut mot kylan... *burr* Hoppas det blir bättre nu. Vill inte sova i långbyxor och långärmad nå fler nätter. Man trasslar ju bara in sig!


Ser ni dom fina trasorna?? :)



Vilken tur att jag har dig, va? :)

BURRR!

Nu ska vi sticka till skolan och det är strålande sol och 8 (åtta!) grader celsius ute!!! Det är typ första gången graderna går under 15! Hur ska detta gå...

Men det var som tjejen som hjälpte oss med taxi när vi kom från shanghai sa när jag frågade när vintern skulle komma "Två tre dagar" sa hon. Bara så där! Och det stämde!

Vi hörs sen! puss

Shanghai <3 (Del 2)


På fredagkvällen blev det alltså lite mys med champagne och frukt, som dawid ordnade så fint :) Champagnen såg vi sen hade fått ett smakpris och systembolaget menade att om man ville ha ett känt märke skulle man dricka Moët, men om man ville ha smaken skulle man välja Piper-Heidsieck, som vi som tur gjorde. Oavsett vad andra tycker; gott var det :)


Och det var visst någon som inte lyckade pallra sig ur sängen till frukost! Då är det tur om man har en söt och snäll tjej som bryr sig så mycket att hon beställer frukost på rummet! Det var lite tråkigt att äta frukosten själv i restaurangen, men vem orkar gnälla när man dricker te och apelsinjuice, äter yoghurt och rostmackor och smaskar på vattenmelon?


På shopping i Shanghai!


Det gäller att packa rätt! Blir kanske nåt sånt vi får köra med när vi ska ha hem alla våra grejjer :)


Sushi e namnam! Dessa små vegetariska munsbitar är riktigt dreggelframkallande, sjägrösrulle, med gurka, äpple, honungsmelon och vattenmelon. Doppad i soya med lite wasabi och ingefära... åhh.....!


Det blev lite grejer denna gång också! Myströjor och byxor till mig. Även converseskor och Uggs-stövlar :) Och en liten väska slank visst med också! Dawid hittade jättefina långärmade Gant.tröjor och Björn Borgkalsonger.


När man sitter vid datorn måste man ha vinterstövlar på! det drar så dant från balkongdörren att man nästan förfryser sig annars! Men det gör inget, för dom är så fina och sköna ändå :)


Nästa inlägg kommer i morgon och då är det IKEA-bilder för hela slanten! Det blev några stycken :)


Kram och puss!

Shanghai! Två årsfirandet <3 (Del 1)

Vi åkte ju som sagt till Shanghai i helgen för att fira att vi har stått ut med varandra i 2 år, 24 månader, 104 veckor, 730 dagar, 17 520 timmar, 1 051 200 minuter eller om man vill, 63 072 000 sekunder :) Och vi firade med ett snurrigt restaurangbesök på Radissons lyxiga Epicure on 45, mysigt bad och god champagne med fräsch frukt.

Dagen efter ägnades åt ett segt uppvaknande, hotellfrukost och shopping på prutmarknad. Även sushi till lunch och roomservice till middag klämde vi in.

Söndagen tillbringade vi med att försöka på bästa sätt packa ner alla skor och kläder vi packat på oss under lördagsshoppingen, för att sen checka ut från hotellet och ställa in siktet på IKEA! Det var en riktigt skön dag bland Ektorpsoffor, billyhyllor, köttbullar, pepparkakor och julpynt! Lite iriiterande att man hade kunnat fynda soffor och andra möbler här till bätte priser än i Sverige, utan någon möjlighet att kunna frakta hem det :( MEN jag fick krama julgranar, köpa glögg och äta spagetti med köttfärssås i alla fall!!


Vårt mysiga hotellrum, med fönster in till badrumet, så man kunde titta på TV i badkaret! (högtalare var såklart installerade därinne också, så man inte behövde höja volymen så mycket!) Dom tänker då på allt :)


Mumsig Caesarsallad med parmaskinka och vitlöksbröd...! mmm...


Dawid åt en utsökt majskyckling med rostade potatisstrimlor och en mangosalsa (ångrade mig nästan lite... men bara nästan). Jag valde en lyxig variant på pasta carbonara, med parmaskinka och tryffelolja... *dreggel*

Vi tog ingen bild på den lilla
Amuse bouche som de bjöd oss på. Det var nästan det bästa med hela måltiden, det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på den. Det var en rå (eller lätt rökt) tonfiskbit, helt knallrosa, rullad kring sidorna i svartpeppar. Till det en lätt majonäs. Den var inte större än en femkrona, men ändå helt drömsk! Den smakade inte för en sekund som fisk eller den där typiska tonfisksmaken som jag avskyr. Nej, den smakade som en riktigt mör, röd, oxfilebit. Jag vill ha mer... :P


En liten skål med Oriental Pear (tv-tornet) och andra skrapor i bakgrunden. Det häftiga var ju att, eftersom själva restaurangen sakta roterade inne i
kulan så hade man lite olika utsikt hela tiden.


Den här är till dig, Pappa! Dawid vill skåla med dig i denna Dry Martini, extra dry med Shanghai som bakgrund :)


I taket på Sky Dome Bar, som ligger i toppen av kulan, kan man nästan tro att man ser stjärnhimlen...
(Min favoritbild)




Hjärtat <3


2 år tillsammans!


Lite skön underhållning med romantiska låtar i lugnt tempo. Sångerskan gjorde bra imitation av Shakira och det kan inte vara lätt :)


...Men dawid kunde inte sluta prata om gitarristens lockiga hockeyfrilla :)


Puss, älskling!

Jihoooo!


Jag har upptäckt självutlösarfunktionen! :)

Tröögt...

Sitter här och plockar med bilderna från helgen i Shanghai, men det är ju så sjukt många! Jag har gjort första urvalet nu bland de 300 bilderna. Man kan säga att vi har gjort en audition som i Idol, fast med foton (det måste vara sjukt jobbigt att vara domarna). Så nu har jag alltså några färre som har klarat sig vidare till Hollywood (Paint.net) för redigering. Men det måste ske ytterligare en gallring. På tok för många bilder som är "ok".

Ryggen värker och jag vet inte om jag pallar göra klart idag...!

Medan jag sitter här och plockar, irriterar jag mig samtidigt på alla tröga kineser, som tycker att det är helt okej att skjuta raketer (som knappt når över hustaken) i tätbebyggt område. *morr*

Jag vet inte vad dom firar, men det skjuts fyrverkerier här var och varannan dag! Morgon som kväll, natt som dag. Mensch!




Men jag har ju mitt te och mina doftljus från IKEA...



...och mina ÄKTA Dill Chips :) (Också IKEA!)


PUSS!

Scary.....

Jag ska redigera lite bilder från Shanghai och välja ut några bra från de 300 vi knäppte :)

Men först vill jag bara visa er det läbbiga barnhandavtrycket som fanns på spegeln i fredags morse när jag klev ut ur duschen...! Dawid lovar att han inte har busat och handen var faktiskt mycket mindre än hans... Kanske som en sjuåring eller nåt... Uss... Har vi fått besök??





Vaddå, läbbigt?!

Relalalaxa i Shanghai!

Här sitter jag nu på rummet på Radisson i Shanghai. Jämfört med vad vi vant oss vid här i Kina lever vi LYYYXLIV! Mjuuk säng, flatscreen, badkar, takmonterat duschmunstycke och ROOMSERVICE :)

Vi åt igår på ett annat Radisson-hotells restaurang, Epicure on 45, Shanghais roterande restaurang på 45e våningen! Så underbart vackert, med utsikt över hela stadens nattljus och med fläckfri service och underbar mat. Självklart har vi en massa fina bilder, MEN såklart har vi glömt överföringssladden i Ningbo, så ni får vänta till nästa vecka med att se fotobevis. Ni kommer att förstå hur den här helgen har laddat upp alla våra batterier :)

Nu kan man lätt klara resten av tiden med kackerlackor och smutsiga duschar. Vi åt så goood lyxmat och drack så underbara drinkar, drack dyr och good champagne i badet och sov i en mjuk och skön säng som faktiskt ger efter för kroppens tyngd! Och hotellfrukosten, glöm inte hotellfrukosten!

Nu ska vi ut på stan och fynda! :)

Puss och kram! hoppas att ni har det underbart!


Jalla Jalla!


Här på JiaJiaLe går vi och handlar. Här finns ett begränsat utbud av dagligvaror.


Mjölkte, godis och chips är inget problem att få tag på!


Däremot är det dåligt med mat annan än frysta degknyten i en liten disk och nudlar på burk. Det finns gott om tvål, shampo, balsam o dylikt, men någon kyldisk finns inte. Smör, mjölk, yoghurt, ost m.m....? Nädu.


Det verkar dock som att Telenor har börjat sälja intimprodukter! Snacka om att göra satsningar inom nya marknadsområden! Jag undrar just hur den marknadsplanen såg ut ;)



Rastplats: Godishyllan



Där du, Tanja! Den blicken måste ha nått hela vägen hem till Sverige :)


Ett sugrör på köpet?


Tänkte att jag skulle fota lite mer kring där vi äter våra nudlar o liknande, så ni kan få en lite större inblick i vår omgivning :) Det kommer i ett senare inlägg!


Nu är klockan halv sex hos er och det är torsdag morgon, Rise and Shine!

Här är klockan halv ett och det är dags för mat.


Tack för att ni handlar hos oss här på Jalla Jalla! Välkommen åter!

SUCK.


Flakmoppe + Ägg + Vägbula = #%&?!¤






Tack för bilderna, Nygren!


Ska vi käka på Jack's?

Soundtrack: Peter Gabriel - Down To Earth



Jack's är alltså det stället dit vi västerlänningar kan gå för att slippa den, för oss, ibland så svårsmälta kinamaten. Det finns en gräns för hur många Baozi, Jiaozi, Äggwraps och nudlar man kan äta på kort tid. Efter två månader har middag eller lunch på Jack's blivit en daglig företeelse. Men snart börjar även den menyn kännas begränsad. Det mesta smakar faktiskt ganska likartat... MEN pommes, sallad med vinägrett och pizza blir svårt att hitta någon anna stans i närheten, även om det är långt från hemlagad husman :)


På väg...

Här är det!

Man får akta var man sätter fötterna. Här springer Fu-wo yuen (eller hur man nu säger) upp och ner med brickorna!


Oftast är vi många fler i klunga när vi äter. Men snabbt går det med maten ändå :) (Här får man klottra ostraffat på väggarna också!)

Utsikt mot den vackra bakgården :)

Den här AC:n har önskat oss en god jul sen vi kom i september!

Det gömmer sig små konstverk bland alla små meddelanden på de fulltecknade väggarna.

Mr. Jack himself!


I nästa inlägg går vi och handlar!! Don't miss it :)

Tentaflopp? Nä, Tentaflipp!

Vi fick reda på resultatet från kinesiskaprovet, och det gick faktiskt ritkigt bra! (What??)

Han hade bara rättat några stycken, men bland dom fanns både jag och Dawwe och hör o häpna, GODKÄNDA båda två! 84 resp. 80 % haha!

Han måste veerkligen ha rättat snällt för så mycket som vi gissade på trodde vi aldrig att det skulle gå. Och nu sitter man här med ett nästan VG. Man kanske lär sig mer än man tror när man lyssnar på lektionerna! :)

Jag vet inte riktigt hur rättningsprocessen går till här i Kina, men det var en tjej i en annan klass som fick 129 poäng av 100, alltså 129% (Bra jobbat!) haha!


Läggdags! Vi ville bara dela med oss :)



Mary Poppins hälsar!

Mamma Mia!

Jajjemen! Idag var dagen D, eller dagen MM kanske man kan säga. Vi såg Mamma Mia-filmen för första gången! Superbe, Formidable, Incredible! :) Tänk vad rätt musik kan göra att man blir totalt förälskad i en film! Inte konstigt att musikaler drar så mycket publik och genererar rekordintäkter varje gång. Särskilt när skådespelarna är så karismatiska som här!

Synd att jag inte tog en bild, för det var mycket god och känslofylld stämning i det nedsläckta rummet, där vi satt, jag och fem matcho karlar och tryckte framför dataskärmen, alla i sitt esse :D

Det var skratt, tårar (mest från mig då) och sång!

Tack för initiativet Nygren!!! :) Nu MÅSTE man ju gå och se musikalen också!


Wow! Vilken Must Have till filmsamlingen! (Kan nog t o m lägga ut 15 kr för riktigt bra kvalitet!)


Movie time!

Ja, visst var jackan snygg? :D Vad kul att ni gillade den, jag blir så glad av lite yttre bekräftelse! Och nu är siktet inställt på ett (eller två) par UGGs. De supermysiga stövlarna, som kostar över två lax hemma, borde man kunna hitta till skamligt låga priser i Shanghai i Helgen! YEI! Och det behövs nu när graderna kryper nedåt... *burr*




Helst myser man nog omkring i de goa, söckersöta, rosa klumparna!



Men det är ju inte bara för att shoppa vi åker, nej. Vi firar två hela år tillsammans på fredag :) Sjukt länge! Det ska bos på flott hotell, badas badkar och drickas champage.... mmmmm :)




Det har införskaffats lite nya filmer i stugan!





1. Discoverydokumentärer x 2
2. Scrubs, säsong 1-7

3. Grey's Anatomy, säsong 1-4
4. MacGyver, säsong 1-5 (Dawids val!)
5. 2½ män, säsong 1-5
6. Lost, säsong 1-4
7. Bond - Quantum Of Solace (+23 andra filmer)
8. Cashmere Mafia, säsong1
9. Heroes, säsong 1-3
10. One Tree Hill, säsong 1-5
11. Gossip Girl, säsong 1-2

Allt detta för omkr. 200 kr! Som hittat :)

Dock är det väldigt material inpressat på få skivor (t ex Bond, 24 blandade filmer på två skivor...), så ni kanske förstår att bildkvaliteten inte är den bästa. Men det duger absolut för "lite" slött tittande framför en dator i knät. Tror inte det skulle göra sig så väl på en wide screen plasma på väggen :)



Dawid är upptagen med att vara datanörd med de andra killarna, så jag ska väl sätta fart på lite "2 ½ män" här och mysa ner mig i sängen med en kopp te och en värmeflaska, som vi köpte idag :)


Puss på er!

(Håll i hatten, far, när vinden hugger tag!)


Tentaflopp, "ny" mat och på med höstjackan!


Ser kanske lite dassigt ut på bilderna, men det smakade mums!

Japp idag har vi altså haft Midterm Exam, mitterminstenta. Gick väl inte så bra som man kanske kunde önska, men å andra sidan svarar denna bara för 10% av slutbetyget. Förhoppningsvis klarade man sig hyfsat! Jag tror dawid känner ungefär lika dant... vi satt nämligen ihopträngda bredvid varandra hela tentan... Vi satt alla tätt ihopknöade! Inte riktigt som i Sverige där det alltid är två platser i mellan. Det är nästan som att de ber om tjuvkik...! Vi fick senare under dagen på kulturlektionen veta att fusk är mycket vanligt och lärarna ser gärna att deras elever får bra betyg och gör inte mycket åt det... Intressant syn på det här med lärande! 


Och jag hittade ett nytt matstånd idag, där jag kunde välja ris istället för nudlar till woken. Det var visserligen resten samma ingredienser, men det gjorde skillnad! Plus att det var mycket hett. Jag antar att det lätt blir så när man måttar kryddorna med soppslev :) 6kr, mätt och belåten!


Idag gick vi närmare vintern än hösten. Iskalla vindar viner.... Snart dags för höstjackan.

Ningbo Fashion Show :)

Supernöjd med Nya Jackan! Bra Kinaköp för 100 kr - Och lilla Chanel hänge på axeln så klart :) (Shanghai-fyndet!)


Vad händer hemma då? Druckit första glöggen än?

Fader vår...




Tack, Pappa Roland, för att du är den du är! Vi älskar dig så mycket och du ser alltid till att vi vet hur mycket du älskar oss. Du är den bästa pappan man kan önska sig. Du ställer alltid upp när vi behöver dig, men lika mycket även när vi inte sitter i kläm :) Hoppas att du får en underbar dag idag (även om SM-guldet inte nådde ända fram....;) )!



...fortsätt att vara den livsnjutare du är!



Vi finns alltid här för dig!



PUSS, PAPPI!


Önskar Josse

(och Lina ;) )

Jag vill jag vill jag vill...

...äta kött ikväll!!! Brazilian Steak House.... *dreggel*

Men det regnar så förbaskat, att det ska nog mycket till för att jag ska släpa mig ut i det här vädret. Dawid är inte så värst sugen han heller har han gjort klart för mig :) Men det hade ju varit så gott med saftiga köttbitar av alla de slag, serverade vid bordet på stora spett och svärd! ...och till det ett stort glas rött vin.... mmm.... 

 
Det är nog en månad sen sist för mig!!!


Men nu tror jag hela himlen har öppnat sig, för det dånar ordentligt utanför förnstret. Precis som tidigare idag när vi skulle till skolan, då fastnade vi mitt i ett skyfall! Dawid hade sagt åt mig att gå i förväg när han skulle köpa lite frukost, så jag tog med mig paraplyet och gick mot skolan. Det var mörkt på himlen, men det regnde inte, så vi hade tagit med oss paraply för säkerhets skull.

Sen plötsligt kom det en riktig kastvind mellan husen och sen var det som att någon öppnade en kran. Upp med paraplyet, men det hjälpte inte mycket, det skvätte lika mycket underifrån, som det forsade ner uppifrån! Och dawid visste jag inte vart han var. Men han var kvar vid brödståndet när regnet kom, så han fick söka skydd hos dom. Han hade ju bara t-shirt på sig, stackarn...

Blöta långt upp på benen kom vi fram tio minuter efter att föreläsningen börjat :)


En vanlig syn numera. Man borde kanske skaffa sig en såndär poncho...


Det känns som att man börjar bli ganska van med det här evinnerliga regnandet, men det ska nog mycket till för att man ska börja gilla det. När det vräker ner, som det gör nu, kan man inte göra någonting utanför dörren. Vi vill ju kunna åka in till stan på kvällarna och vi tänkte besöka en teknik-marknad som ska ligga inne i stan där man kan hitta olika teknikprylar och man ska kunna fynda en massa filmer också. VILL! :) Vi (eller kanske mest jag) vill åka till den stora textilmarknaden som också ligger inne i Ningbo. Köpa fina tyger och tillbehör till kläder och kuddar och gardiner :)
Men hur kul är det när det bara regnar heeeela tiiiden??


Regnar det lika mycket hos er eller är ni fortfarande välsignade med snö?

Kram och puss



Mak Dan Lao...

Jag sitter här och snuttar på resterna från gårdagens pomelo medan Dawid precis har börjat läsa sin ANDRA BOK i hela sitt liv :) Det är dock samma bok som jag läser, så jag ser visst gnabb i kristallkulan här framöver....! Det är En Tillräckligt Vacker Dag För Att Dö av Jeanette Lindblad, som har fångat oss. Den verkar väldigt bra, men än så länge lever alla "lyckliga". Av titeln och baksidan att döma kommer tiderna att förändras.... Spännande!

Det har varit en ganska händelselös dag. Sovmorgon, skola efter lunch, hem och sov middag, åkte in till Mak Dan Lao och åt kvällsmat. Mak Dan Lao är ungefär så vi har kommit underfund med att taxichaufförerna uttalar Mc Donald's :) Hoppar man in i en bil och säger Mc Donald's, så ser dom bara ut som stora frågetecken... Ingen fattar vad du menar! Bara att kliva ur igen :)



Vissa Mc Donald's är faktiskt riktigt harmoniska här.


Dawid utstrålade också en viss.... eh.... harmoni... :)


Det är svårt att låta bli det där kaffet....


Taximys! (Han är fin, min kille...)



Hur går det med hösten där hemma då? Några framsteg?

Puss och god natt!


Raining, Ningbo.








Sitter här mitt i natten, med en kopp te och en pomelo och leker lite med bilder. Dom är tagna omkring i området där vi bor den dagen jag tvingade med mig Dawid in till stan för att dricka Starbuckskaffe :) Han var inte glad åt vädret...

Pomelo, Baby!


Min nya kärlek, Pomelo :)


Pomelo - en gigantisk citrusfrukt, som smakar ungefär som söt grape... Nästan som grape tonic! Så ni som gillar en kall Gin & Tonic en lördagkväll, kommer att uppskatta denna "lilla" goding som ett vardagsalternativ ;)

Men man kan väl säga att det här är en ganska komplicerad frukt. Utan rätt verktyg blir det svårt att skala bamsingen för hand. Bäst gör man i att lämna det jobbet till fruktförsäljaren, som oftast har ett machete-liknande vapen nära till hands.

Hugg - hugg - hugg och man står där med en tuuung frukt i handen. Den måste ha vägt kring ett kilo åtminstone... Och skinnet kring varje klyfta, som man på apelsiner och mandariner biter rakt igenom, måste man skala av! Om du någonsin tuggat på en såndär gul diskhandske förstår du ungefär känslan :) Sen, efter det, får man bryta loss bitar som man till slut kan njuta av...!

Men det är det värt :)




Megavitaminbomb!


Den var inte lätt att "knäcka"!


Arbetsam, men värd!



Vad har ni gjort idag då??


Puss

Håltimme.

Då har vi vart i skolan i några timmar och börjat med repetitionslektionerna inför mid-term som hålls om nån vecka. Bara det att vi nästan enbart gick igen muntliga regler och sånt som vi inte kommer att bli examinerade på... nödvändigt. Hade jag vetat det, hade man kanske kunna ta ut ytterligare en sjukdag ;)

Ska tillbaka om 1½ timme och ha business culture idag igen. Hoppas att jag orkar sitta igenom hela lektionen den här gången och slipper hostan.

Lyckades släpa med mig en gnällig Dawidos in till stan igår tillslut.... :) Och det blev även en liten shoppingtur in på Sephora! Och senare på kvällen lyckades jag hitta ett bildredigeringsprogram, som jag har börjat leka lite med! Det ska bli kul och sätta sig med det när man har lite mer tid.


Första försöket med PhotoPerfect blev väl rätt okej ändå :)


Uppdaterar mer sen!


Btw. Starbucks var supergott :) Och kvällen avslutades senare med en liten majskolv! Och just det - nu är mina naglar härligt lila...!

Frulle!

Jag vill äta frukost på Starbucks! Jag tänker på doften av deras goda kaffe som ligger som en värmande filt över hela lokalen och på att få mysa i de sköna, mjuka fåtöljerna... Själv kan jag inte dricka kaffet med tanke på min dumma hosta (den gamla vanliga alltså, inte slemhostan), men jag nöjer mig med en stor kopp te och en varm macka...


Det är ju så mysigt och gott....


Nu gäller det bara att övertala den sega klumpen som fortfarande ligger i sängen och trynar om att det är en jättebra idé att gå upp och ut och hitta en taxi och åka en mil in till stan för att äta en macka och te.... Hmm.... det gäller att vara smart...



Det var ju faktiskt fleeera veckor sen jag tog den här bilden! Börjar bli dags för ett nytt besök!




Starbucks *klappklappklapp*
Starbucks *klappklappklapp*

Regn o rusk.

Dagens Soundtrack: Jason Mraz, We Sing. We Dance. We Steal Things.



Idag har jag varit utanför dörren för första gången på flera dagar! Vi gick till Jack's och åt lite återhämtningsmat. Jag återhämtade mig från snor och slem och Dawid från... ja ni vet vad ;)

Trodde att jag var på väg att bli bättre, men jag antar att detta ruskväder inte har rätt inverkan på en förkylning :( Så jag gick ner till affären och handlade lite idag och hittade så söta näsdukar! Man känner sig riktigt tjejig när man fräser och snyter sig!


Man får ju göra det bästa utav situationen :)



Nu ska vi krypa ner i sängen och mysa med Djävulen bär prada som Dawid köpte till mig som överaskning från Walmart i förrgår :)


Plockade med mig lite halstabletter från apoteket också, men de var värdelösa...


RSS 2.0