Pomelo, Baby!


Min nya kärlek, Pomelo :)


Pomelo - en gigantisk citrusfrukt, som smakar ungefär som söt grape... Nästan som grape tonic! Så ni som gillar en kall Gin & Tonic en lördagkväll, kommer att uppskatta denna "lilla" goding som ett vardagsalternativ ;)

Men man kan väl säga att det här är en ganska komplicerad frukt. Utan rätt verktyg blir det svårt att skala bamsingen för hand. Bäst gör man i att lämna det jobbet till fruktförsäljaren, som oftast har ett machete-liknande vapen nära till hands.

Hugg - hugg - hugg och man står där med en tuuung frukt i handen. Den måste ha vägt kring ett kilo åtminstone... Och skinnet kring varje klyfta, som man på apelsiner och mandariner biter rakt igenom, måste man skala av! Om du någonsin tuggat på en såndär gul diskhandske förstår du ungefär känslan :) Sen, efter det, får man bryta loss bitar som man till slut kan njuta av...!

Men det är det värt :)




Megavitaminbomb!


Den var inte lätt att "knäcka"!


Arbetsam, men värd!



Vad har ni gjort idag då??


Puss

Kommentarer
Charlotte

Mmm.. en frukt som smakar gin & tonic, det kan ju inte bli bättre!

2008-11-03 @ 20:41:10
Charlotte

Mmm.. en frukt som smakar gin & tonic, det kan ju inte bli bättre!

2008-11-03 @ 20:48:18
Malin P

En prefelt frukt för mig då, som är bannlyst från alla smaskiga drinkar...

2008-11-04 @ 10:17:07
Kakan

OJ!!! Den var gigantisk. Men den jag köpte var faktiskt också rätt stor men väldigt torr och smaklös. Kan tänka mig att man får en helt annan kvalite på dom om man köper dom i Kina ist för en som legat på Ica i ett par veckor plus importsträckan :/

2008-11-12 @ 09:52:11
URL: http://ryggbiff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0