Shanghai! Två årsfirandet <3 (Del 1)

Vi åkte ju som sagt till Shanghai i helgen för att fira att vi har stått ut med varandra i 2 år, 24 månader, 104 veckor, 730 dagar, 17 520 timmar, 1 051 200 minuter eller om man vill, 63 072 000 sekunder :) Och vi firade med ett snurrigt restaurangbesök på Radissons lyxiga Epicure on 45, mysigt bad och god champagne med fräsch frukt.

Dagen efter ägnades åt ett segt uppvaknande, hotellfrukost och shopping på prutmarknad. Även sushi till lunch och roomservice till middag klämde vi in.

Söndagen tillbringade vi med att försöka på bästa sätt packa ner alla skor och kläder vi packat på oss under lördagsshoppingen, för att sen checka ut från hotellet och ställa in siktet på IKEA! Det var en riktigt skön dag bland Ektorpsoffor, billyhyllor, köttbullar, pepparkakor och julpynt! Lite iriiterande att man hade kunnat fynda soffor och andra möbler här till bätte priser än i Sverige, utan någon möjlighet att kunna frakta hem det :( MEN jag fick krama julgranar, köpa glögg och äta spagetti med köttfärssås i alla fall!!


Vårt mysiga hotellrum, med fönster in till badrumet, så man kunde titta på TV i badkaret! (högtalare var såklart installerade därinne också, så man inte behövde höja volymen så mycket!) Dom tänker då på allt :)


Mumsig Caesarsallad med parmaskinka och vitlöksbröd...! mmm...


Dawid åt en utsökt majskyckling med rostade potatisstrimlor och en mangosalsa (ångrade mig nästan lite... men bara nästan). Jag valde en lyxig variant på pasta carbonara, med parmaskinka och tryffelolja... *dreggel*

Vi tog ingen bild på den lilla
Amuse bouche som de bjöd oss på. Det var nästan det bästa med hela måltiden, det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på den. Det var en rå (eller lätt rökt) tonfiskbit, helt knallrosa, rullad kring sidorna i svartpeppar. Till det en lätt majonäs. Den var inte större än en femkrona, men ändå helt drömsk! Den smakade inte för en sekund som fisk eller den där typiska tonfisksmaken som jag avskyr. Nej, den smakade som en riktigt mör, röd, oxfilebit. Jag vill ha mer... :P


En liten skål med Oriental Pear (tv-tornet) och andra skrapor i bakgrunden. Det häftiga var ju att, eftersom själva restaurangen sakta roterade inne i
kulan så hade man lite olika utsikt hela tiden.


Den här är till dig, Pappa! Dawid vill skåla med dig i denna Dry Martini, extra dry med Shanghai som bakgrund :)


I taket på Sky Dome Bar, som ligger i toppen av kulan, kan man nästan tro att man ser stjärnhimlen...
(Min favoritbild)




Hjärtat <3


2 år tillsammans!


Lite skön underhållning med romantiska låtar i lugnt tempo. Sångerskan gjorde bra imitation av Shakira och det kan inte vara lätt :)


...Men dawid kunde inte sluta prata om gitarristens lockiga hockeyfrilla :)


Puss, älskling!

Kommentarer
Malin P

Hje Linda ;) Åhh vad fint o romatiskt! Men sa du inte att de hade flera hundra bilder...

Hur ska ni få med allt shoppat hem, blir det färjetransport i container???

2008-11-18 @ 15:31:47
URL: http://www.mallansblogg.wordpress.com
tanja

åhhh gud vad romatiskt. nu saknar man sin karl ännu mer när man ser alla era mysiga bilder med Varandra. Grattis=) Kram från Regniga sverige

2008-11-18 @ 15:55:13
Linda Rosing i Rosa Uggs svarar:

Haha! Tack för den, Preggo!



Det här var bara första laddningen med bilder ju, det kommer mer! Ja, vi får väl se hur vi får hem alla prylar, men på flyget får vi det inte med oss i alla fall! :)



Tanja, hoppas att du kan komma och hälsa på grabben din, så det inte blir så olidligt.



Kram på er, snart kommer del 2 och ev del 3.

2008-11-18 @ 16:32:00
URL: http://josseodawidgoeschina.blogg.se/
Mor/Svärmor

GRATTIS!!

Mycket fina bilder.

2008-11-18 @ 19:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0