Eftermiddag i Kina...

Idag hade vi lektioner från klockan nio till halv tolv. Det känns väldigt långt när man sitter i ett sträck och rabblar kinesiska fraser...



Bilden är från gårdagens lektion, som gick i ungefär samma mönster som idag :)



Zhang Dong ye xuexi Yingyu - Zhang Dong studerar också engelska.



Dawid satt och var hängig hela lektionen och var alldeles snorig och eländig. För en gångs skull var han helt lugn ;) Nu ligger han och snosar lite, men vaknar med jämna mellanrum för att snyta sig, så han kan andas igen. Hoppas att han blir bättre snart, kraken.


Igår såg han fortfarande ganska pigg ut :)


Efter skolan gick vi och köpte lite mat på den gamla vanliga gatan. Dawid köpte wokade nudlar, som han aldrig kom sig för att äta. Och jag köpte riktigt hårt stekta/friterade Jiaozi, ser typ ut som små tunna piroger. Eller en mini-calzone. De här är fyllda med antingen någon slags spenat eller gräslöksliknande grönt hack, eller med vitkål (eller nåt åt det hållet). Jättegoda när dom blir ordentligt friterade och stekta, gärna lite svarta och bubbliga får de bli på ytan :) Hann inte ta någon bild, för jag slukade dom så snabbt! Äter man dom tillsammans med en slags chili-salsa och lite vinäger blir det mumsigt.

På vägen hem från skolan igår möttes vi av en underlig syn på det vanligtvis tomma utomhusgymmet. Det var vuxna män i matchande overaller, som verkade ha jympalektion eller nåt liknande. Det gungades gunga och hoppades längdhopp.


Det var inte vilken slänggunga som helst! Och inga säkerhetsåtgärder förutom deras egna muskler.




Lite skönhet finns det häromkring också :)


Blommorna är till er där hemma!

Kram och God Morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0