Ningbo, bye bye!

Vi tillbringar alltså vår sista kväll/natt i Ningbo just nu och snart är vi i full gång med packning och rensning. Vi tänkte ta och tillbringa våra sista dagar och nätter i Shanghai, någonstans där vatten rinner ner i avloppet och där man inte måste isolera fönster och dörrar. Det är inte klokt hur mycket skit man samlar på sig på några månader! Vi har ju köpt en del grejer som vi visste att vi inte skulle ta med oss hem, men man ägnade inte många tankar åt vad man faktiskt ska göra med sakerna när man lämnar landet... Vill man slänga ett fullt fungerande infravärme-element i papperskorgen? Är det okej att lämna fullt fräscha och hela IKEA-glas utanför dörren för första bästa kines att plocka med sig hem? Men vi hörde med Jack om han ville ha ett element och en vattendunkshållare till restaurangen och det ville han som tur var! Annars är det väl mest skräp...


Det kommer att kännas konstigt att packa ihop allting för att åka och inte komma tillbaka. Alla andra gånger har man ju varit borta några dagar, kanske en vecka och sen återvänt. Visst är det mycket som ska bli skönt med att komma hem till kalla, friska, rena Sverige, men jag tror nog att man kommer att sakna en hel del Kinagrejer efter några veckor :) Jack's Thai-kyckling, de billiga nudlarna, SOCKERPOPCORNEN, Lärare He och att kunna festa ogenerat på en vardag! (t.ex.

De sista dagarna här har väl varit ganska slappa kan man säga. Men man ska inte förneka att man blir rätt påhittig när man sitter och försöker att inte åka in till stan och köpa Starbucks-kaffe för skamlöst höga priser.

Fia med knuff! Och JA, det är jag, Josefin, som egenhädigt har konstruerat en state-of-the-art supertärning :) Man får akta sig för att nysa eller flåsa för tungt i närheten av spelet dock, för då far de fjäderlätta spelpjäserna av omslagsplast all världens väg!


 

Mmmm.... Sockrade (och saltade?) halvpoppade popcorn som man köper i lösvikt ute på gatan :) Det perfekta snackset! Funderar på att köpa med mig ett kilo, så jag har!


Nej, om man kanske skulle ta och packa lite då... eller kanske sova..? Det blev väl inte fullt så många timmars sömn inatt som man kunde önska. En sista utsvängning med alla goa gubbar och gummor var man ju tvungen att hinna med igår kväll :) Vi kom väl hem vid sex-tiden i morse, så det har varit en lagom aktiv dag idag...! Men kul var det!

Jag hoppas att datorn öppnar sig i en skärm även från Shanghai, så man kan lämna ett par rapporter till innan vi kommer hem! (17 jan -09 landar vi på Stockholm Arlanda Airport och därefter går färden västerut till lilla Arboga igen... Hjälp! Vi ska ju lämna Kina nu!! Redan? Helt sjukt...)


Puss och kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0